Et kredittkort er i praksis et lån uten sikkerhet, som betyr du kun står ansvarlig for den summen du benytter deg av. Med dette som bakteppe, er det greit å vite du kan benytte kreditten på alt du ønsker. Det er en trygghet i å ha en kredittreserve tilgjengelig, når du vil, til hva du vil. Til forskjell fra et forbrukslån uten sikkerhet, er kredittkort noe du kan benytte etter behov.

Hvis du ikke har noe spesielt du skal kjøpe, er kredittkort et godt alternativ, som gir deg penger tilgjengelig når du trenger litt ekstra. Dessuten, er det mange kredittkortselskaper som gir deg rentefrie dager fra den dagen du handler noe, så i praksis kan det være nærmest gratis å låne, så lenge du betaler tilbake rettidig.

Rentefrie dager på kjøp

Mange kredittkort har rentefrie dager fra kjøpstidspunktet. Typisk vil du få 50 dager med rentefri kreditt, noe som betyr du ikke skal betale renter på de pengene du låner. I tillegg får du gjerne alle fordelene slev om du betaler tilbake igjen før de rentefrie dagene løper ut, noe som kan gi deg rabatter på det du handler for eksempel.

Med litt økonomisk planlegging, kan du spare mye penger på å benytte deg av de rentefrie dagene, men da er det veldig viktig du betaler tilbake før perioden løper ut. Du skal kun betale på renter fra den dagen kreditten ikke er rentefrie lengre, så den er rekursiv, altså, du skal ikke betale på renter fra dag 1, men dag 50. Sjekk alltid vilkårene før du benytter deg av kredittkortet. Da slipper du overraskelser og vet nøyaktig hvor mye kortbruken vil koste deg.