Lån

Lån er et positivt produkt. Når du tar opp lån er det fordi du trenger lån. Det er få personer som tar opp lån fordi de synes det er fint å ha mer penger å betale tilbake med rente. Alle trenger penger i forskjellige situasjoner. Har du noen gang trengt penger og klart deg uten lån? Det er få av oss som klarer slike situasjoner. Det er derfor det er viktig å ha tilgang til låneproduktene som trengs. Huslån er selvfølgelig lånet for deg som trenger et hus, billån eller bobillån når du trenger en bil eller en bobil, osv. Alle disse tingene er vel og bra. Når det kommer til mer fleksible behov er det kredittkort eller forbrukslån som er de beste måtene å komme i havn på disse behovene.

Smålån

Trenger du fleksible lån så er det ofte kredittkort eller forbrukslån som teller. Det er ikke like lett å ta opp forbrukslån om du ikke trenger så mye penger. De fleste bankene vil gjerne låne ut en viss størrelse. Bankene vil ikke låne ut for mye heller. På denne måten er det et praktisk område på ca. 50.000 kroner til 500.000 kroner som er fint hvis man skal ha et lån. Trenger du mindre enn 50.000 kroner så har du et par muligheter. Du kan ta opp et lite lån. Disse kalles for smålån, eller så kan du trekke kredittkortet. Smålån er veldig praktiske lån i en kort periode. Lånene er dyre, men det kan være en fin måte å bruke penger på strukturert.

Refinansiering

Er du en person som ofte tar litt av? En person som kanskje ikke sier stopp når du burde? En av problemene med smålån er at du kan fort ta opp flere lån uten at noen sier stopp. Da lånene er så små er det fort gjort å si ga til flere hver gang du trenger en liten kontantinnsprøytning. Da lånene er dyre er slik oppførsel veldig dyrt. Vi anbefaler derfor på det sterkeste refinansiering av smålån slik at du kommer i en situasjon som er litt bedre for deg og din økonomi. Har du flere smålån må du få disse betalt ned. Det kan gjøres ved at du tar opp et forbrukslån. Forbrukslånet kan du bruke på å nedbetale de små lånene. Samtidig kan du trekke nedbetalingsbeløpet over flere år slik at den månedlige betalingen ikke blir noe dyrere.

Hva er målet?

Hva er så hele poenget med alle disse forskjellige produktene? Du har smålån, kredittkort og forbrukslån, samt mer tradisjonelle lån. Det viktigste for deg er å vite hvilke lån som passer for deg i hvilke situasjoner. Når du trenger penger er det viktig at du velger det produktet som passet dit formål. Penger kan brukes lett, men kan lettest betales tilbake når du vet akkurat hvordan du trenger pengene og hvordan de skal brukes.